Kod nedostatka većeg broja zubi, ili kod potpune bezubosti, koriste se protetski nadomjesci koji se mogu izvaditi iz usta – proteze.  Postoje mnoge različite vrste proteza, ovisno o razmještaju, broju i stanju preostalih zubi

Ovo je vrsta proteze koja se koristi kod potpuno bezubih pacijenata.Napravljene su od akrilata.

proteza je jako slična totalnoj,od istog materijala,samo što se žičanim kvačicama vezuje za okolne zube.

Proteza je djelomična proteza koja se pričvršćuje na postojeće zube pomoću kvačica ili dolder prečkom od metalne legure.

Zašto metal kad može i u boji zuba ? Neslomljive i fleksibilne djelomične proteze s kvačicama u boji zuba. 100%bez monomera i katalizatora što uzrokuje alergije.

su proteze koje se učvršćuju na zubne implantate. Zubni implantati se ugrađuju u čeljust i na njih se nadograđuju posebna sidrišta koja kasnije drže zubnu protezu.Osim što će uporabom polufiksnog protetskog rada biti sačuvana kost čeljusti, ovaj rad će pacijentu ponuditi odličnu stabilnost i poboljšati osjećaj sigurnosti koju niti jedan mobilni rad ne može pružiti.

"Estetska" proteza, koja se fiksira pomoću duplih - teleskopskih krunica na preostalim zubima

Na izbrušene zube nosače stavljaju se posebne metalne kapice - primarne krunice. U sklopu proteze nalaze se tzv. sekundarne krunice koje poput teleskopa prelaze preko primarnih krunica i na taj način omogućuju izvrsnu stabilnost proteze.
Ovakvom protezom moguće je iskoristiti i mali broj preostalih zuba nosača za retenciju proteze, a svaki zub nosač je zaseban i pristupačan čišćenju.

Inlay, onlay, overlay estetski su nadomjesci koji se koriste u slučajevima gdje je došlo do nešto većeg oštećenja zubne krune, gdje nema dovoljno zubnoga tkiva za izradu kompozitnog ispuna, no oštećenje zuba nije toliko veliko da zahtjeva izradu zubne krunice.
Izrađuju se indirektnom metodom u laboratoriju.

Zubni most je konstrukcija koja se stavlja preko izbrušenih zubi kako bi ih ojačala, učvrstila i uljepšala, a s primarnom svrhom nadomještanja jednog ili više zubi.

Zubni ćete most osjećati kao svoje prirodne zube, a pravilno ugrađeni zubni most neće vas boljeti, žuljati ili vam stvarati neugodan osjećaj. Normalno ćete jesti, govoriti i smijati se bez osjećaja nelagode ili potrebe za sakrivanjem zubiju. Ugrađeni zubni most je fiksan i trajno vezan za svoje nosače te vašu čeljust, a vaše ćete nove zube koristiti jednako kao prirodne.

Zubni most možemo ugraditi na dva načina: na brušene vlastite zube ili na ugrađene zubne implatante.Zubni most može biti metal-keramički ili bezmetalni keramički

Informacije

Svi pregledi i savjeti su BESPLATNI!

Kokić Borić Karolina, dr. dentalne medicine

KRK - Ivana Zajca 4/1
E-mail: karolina.kokic.boric@gmail.com
Tel.: +385 51 221 283

ZAGREB - Pantovčak 34
E-mail: kokicborickarolina@gmail.com
Tel.: +385 91 511 8444

Izjava o privatnosti

Radno vrijeme

Pon-čet-pet:
08:00-16:00

Uto-Sri:
13:00-21:00

Subotom, nedjeljom, kao i van navedenih termina dolazimo po pozivu:

+385 51 221 283, +385 91 511 8444

Lokacija