hritsl

Usluge

Lasersko izbjeljivanje zubi – je li sigurno?

Izbjeljivanje je siguran postupak! Ne mijenja strukturu zuba. Najnovija tehnologija omogućuje nam bijele zube u manje od 20 minuta. Osmijeh je jedan od ključnih elemenata našeg izgleda, a našom metodom možete brzo i lako doći do savršenog osmjeha. Koliko bijeli mogu postati? Sami birate nijansu bjeline koja je za vas savršena.

Izbjeljivanje zubi

 


Zubni dijamantići – Skyce

Ljepljenjem dijamantića s kompozitnim materijalom dobiti ćete zubni ukras.

Pri tom postupku zub se NE BUŠI, niti na bilo koji način uništava. Postupak je brz i bezbolan prilikom stavljanja ili skidanja zubnog ukrasa.

Mogućnost izbora RAZLIČITIH boja i oblika.

Zubni dijamantići - Skyce


KRUNICE (navlake) na implantatima

Preporučamo krunice kako bi se ponovno dobila funkcionalnost zuba koji se više ne može nadograditi plombom radi visokog stupnja oštećenja. Krunice se rade od keramike i u potpunosti prekrivaju zub. Novitet : bez metalne krunice ! Savršeno prirodan izgled !


IMPLANTATI – nedostaju vam zubi?

Dentalni implantat je najbolje rješenje za trajni nadomjestak zubi koji nedostaju. Implantat je vijak napravljen od titana i služi kao nosač za krunicu, most ili protezu. Cijeli kirurški postupak je potpuno bezbolan. U ustima je nemoguće razlikovati implantat od ostalih zubi. Implantati NE propadaju, NE uništavaju se, iznimno su čvrsti, otporni i uz pravilnu higijenu mogu trajati cijeli život.


ZUBNE LJUSKICE – što su?

Ljuskice ili fasete prekrivaju prednji dio zuba uz minimalno brušenje. Rade se individualno od keramike i njima korigiramo oblik, veličinu i boju zuba. Iznimno su otporne na diskoloraciju, ne tamne! Predstavljaju najbolje rješenje za lijep i prirodan osmijeh.


FILLERI – hijalouronski punjači

Prirodnog porijekla, hijalouronska kiselina ubrizgava se u kožu vašeg lica kako bi se korigirale izraženije bore i nabori. Također se mogu oblikovati i povećati usnice prema želja pacijenta.


Kirurgija

Specijalisti oralne kirurgije u našem studiju obavljaju sve kirurške zahvate:

– Implantacija dentalnih IMPLANTATA

– Apicotomie – resekcije korijena zuba

– Extrakcije zaostalih korijena, umnjaka …

– Extracije impaktiniranih / retiniranih zubi

– “Sinus lift” – podizanje dna sinusne šupljine za dobivanje prostora prilikom ugradnje implantata

–  Nadomještanje kosti i na taj način omogućavamo pacijentu “sve na jednom mjestu”


Protetika – Estetska i konzervativna stomatologija


Inley, onlay, overlay

Inley, onlay, overlay estetski su nadomjesci koji se koriste u slučajevima gdje je došlo do nešto većeg oštećenja zubne krune, gdje nema dovoljno zubnoga tkiva za izradu kompozitnog ispuna, no oštećenje zuba nije toliko veliko da zahtjeva izradu zubne krunice.
Izrađuju se indirektnom metodom u laboratoriju.


Prevencija i edukacija

Kod zdravog zuba desni štite zubni vrat i dentin nije izložen, dok kod osjetljivog zuba je zubni vrat nezaštićen, što rezultira povlačenjem desni i oštećenjem cakline.

Bolesti desni primarna je poteškoća pri održavanju higijene usta. Međutim, samo mali broj onih koji ih imaju potraže pomoć. Uobičajeni simptomi uključuju krvarenje desni. Zdrave desni su svijetlo ružičaste, nisu sjajne te ne krvare kada četkate zube. Zdrave, čvrste desni bitne su za osiguravanje trajne čvrstoće zuba. Upala desni ( bolest poznata kao gingivitis), može dovesti do upale vezivnog tkiva zuba (periodontitis) i , konačno do gubitka zubi.

Primarni uzrok upale desni jesu bakterije. U usnoj šupljini stalno živi gotovo 300 različitih vrsta bakterija, od kojih većina nije štetna i dio su normalne flore usne šupljine. Bakterije postaju opasne kada stvaraju sloj, poznat kao zubni kamenac (plak). Ako se ne ukloni taj kamenac može izazvati bolesti i, konačno, gubitak zuba. Kamenac stoga treba redovito uklanjati.

Desni koje krvare vidljiv su znak upale i u konačnici mogu dovesti do gubitak zubi. Zato je ključno da posjećujete svog stomatologa, u slučaju da imate stalnih poteškoća sa desnima

– Besplatim pregledom upućujemo pacijenta na način vođenja oralne higijene i dajemo upute što je potrebno za njegov zdrav i savršen osmijeh.

–  SILENSOR Protiv hrkanja  – Silensor se sastoji od 2 prozirne udlage, po jedna za svaku čeljust. Donju čeljust drže spojnice u prethodno određenom položaju koje su učvršćene bočno za udlagu – posljedica je otvaranje prostora jednjaka.


Dječja stomatologija

Flour preparatima u svrhu zaštite od karijesa

Zahvaljujući učinkovitosti aminfluorida, sustav elmex ZAŠTITA OD KARIJESA, štiti zubnu caklinu i potiče proces remineralizacije.

Aminfluorid se nakuplja u površinskom sloju cakline i zahvaljujući blagoj pH kiselosti, reagira s kalcijem koji se nalazi u caklini što dovodi do formiranja kalcijevog fluorida, koji osim zaštitnog djelovanja, potiče i remineralizaciju cakline. Svakodnevno korištenje vodice za usta iz sustava elmex ZAŠTITA OD KARIJESA, u kombinaciji sa zubnom pastom, povećava pozitivne učinke, time na sreću dugogodišnjom suradnjom s dječjim vrtićem na otoku Krku, radimo na podizanju oralne higijene kod djece, kao i na prevenciji u borbi protiv karijesa. Redovitim pregledima u vrtićima, upućujemo male pacijente o pravilnom načinu četkanja, održavanju oralne higijene, kontroliramo plaq ( plaq testovima), te redovito premazujemo dječije zubiće. Time smo postigli sve veću svjesnost o potrebi sanacije mlječnih zubiju.

Da bi vaše dijete bilo zadovoljno i sretno, stavljamo plombice u boji raznih oblika.


Twinky star

Kompozit u boji sa svjetlucavim efektom za djecu. Najmanjim pacijentima nudi priliku birati između raznih boja čime postaju spremniji surađivati sa svojim stomatologom.